Omgaan met boosheid
Misschien denk jij wel: ‘Ik heb zoveel woede in me.’ En je hebt geen idee waar je naartoe moet.
Je weet niet hoe lang je dit nog onder controle kunt houden, of misschien merk je dat je soms al niet meer lukt. Je wilt je boosheid uiten, maar heb geen idee hoe je dat doet op een goede manier…
Is er eigenlijk wel een goede manier om je boosheid te uiten? Ik wij begrijpen dit heel goed, en willen jou er graag bij helpen, lees verder.
Ongelofelijk veel mensen lopen rond met boosheid. Velen zijn bezig de hele dag hun woede te beheersen. wees dus niet bang: je bent niet de enige.
En laten we niet vergeten dat boosheid, mits geregisseerd veel goeds kan brengen!
Woede uitbarstingen?
Je bent niet de enige die A) veel boosheid heeft. En B) geen idee heeft hoe hij er op een goede manier mee kan omgaan. Dit leidt regelmatig tot woede uitbarstingen. Je zou kunnen zeggen: een ontploffing.
Omgaan met boosheid is best ingewikkeld. Dit heeft ook een culturele oorzaak. Als jij dit leest, spreek je dus Nederlands. In het westers denken, zijn we gewend onze emoties weg te drukken. Dat is niet altijd functioneel.
We hebben ook geleerd te oordelen over onze eigen boosheid. We noemen het zelfs een “negatieve emotie”. Maar eigenlijk bestaan negatieve emoties helemaal niet!
Een emotie is neutraal. De aanleiding of het gevolg ervan kan negatief zijn, maar emotie zelf is slechts een monitor. Boosheid en woede zijn vaak reactie op onrecht. Het onrecht dat jou wordt aangedaan, of ooit is aangedaan.
Het kan ook voorkomen dat je boos wordt over onrecht dat je om je heen ziet. Op je werk, of zelfs in je privéleven.
Psychologie niet boos kunnen worden
Dit kan te maken hebben met depressie onderdrukte woede. Het heeft er vaak mee te maken dat we bang zijn voor onze eigen boosheid.
Vaak zijn we bang dat als we de boosheid toelaten, hij ons helemaal zal overnemen. Wees gerust: meestal valt het mee. Zeker als je dit bij een van onze collega’s op zorgvuldige wijze gaat onderzoeken.
Boosheid uiten
Het is essentieel, dat je leert je boosheid te voelen en te uiten. Boosheid uiten hoeft ook niet schadelijk te zijn. Dit noemen wij ontladen. Ontlading voorkomt ontploffing. Omgaan met je boosheid en je moeder heeft dus te maken met het vinden van vormen van ontlading.
En als je dit voor het eerst gaan doen, is dat best eng. Laten we daar eerlijk over zijn. Maar daarom creëren wij een veilige setting waarin jouw boosheid er kan en mag zijn.
Wij hebben zeer goede professionals die met je meekijken en meedenken in hoe je deze boosheid beter kunt leren voelen en uiten.
Woede beheersen kun je leren
Denken gebeurt in je hoofd, voelen doe je met je hele lichaam. Daarom dat wij bij Bokscoaching het lichaam betrekken in een coachproces. Fysiek kun je je soms ook beter uiten dan alleen met taal. Oorzaken woede aanvallen? Onrecht en dus niet goed kunnen uiten. En daar willen wij jou graag bij helpen.
Niet alleen zorgen wij voor een veilige plek waar je aan de slag kunt met je boosheid. Ook gaan we met je onderzoeken naar de oorzaak, want je boosheid heeft een reden en een functie. Wat we doen is het midden tussen coaching en therapie.
Ook als je niet zeker weet of dit iets voor je is, bel je ons dan wel even? Je mag niet met je boosheid blijven rondlopen wat je kunt leren.
Jij kunt er mee leren omgaan. En we gunnen jou een leven waarin je boosheid in balans is.
Wie wij zijn
Bokscoaching is een landelijk trainings- en coachingsbureau dat mensen helpt met bewustwording en gedragsverandering, zodat ze het mooiste uit zichzelf en hun omgeving halen.
Wij gebruiken vechtsport als leerinterventie en therapiemiddel.
Door ons grote team, kunnen wij voldoen aan een brede vraag. Variërend van teambuilding, leiderschapsontwikkeling en organisatiebrede ontwikkeltrajecten.
Maar denk ook aan 1-op-1 coaching, therapie en ontwikkeltrajecten op gebied van (persoonlijk) leiderschap.
Afhankelijk van de vraag en locatie plannen wij één van onze mensen in. Wil je meer weten over wie we zijn? Kijk bij OVER ONS.
Onze klanten zijn vooral
- Ondernemers die balans zoeken
- Professionals met ambitie
- Doeners, die niet (meer) alleen willen praten over hun uitdagingen
- Diegenen die het verschil willen maken
Zij zeggen over mental coaching:
“Twee sessies Bokscoaching hebben al meer opgeleverd dan een half jaar psycholoog.”
“Ik heb niks met boksen, maar het heeft me echt geholpen in mijn groeiproces!”
“Bij Bokscoaching begrijpen ze echt hoe mensen werken.”
Waarvoor je niet bij ons moet zijn
Als je niet echt wilt. Als je denkt: “Ik probeer even iets”.
Wij gaan een intensieve uitdaging met je aan en verwachten commitment.
Wij zijn niet goedkoop, Bokscoaching wordt helaas niet vergoed door verzekeraars. We begrijpen dat dit voor jou ook om financiële redenen een grote stap kan zijn.
We geloven dat jij de investering waard bent.
Dus als jij wilt groeien en daar voor wilt gaan, willen wij je graag helpen.
Wil je Personal training? Klik hier
Bokscoaching staat voor
- Zorgvuldigheid en professionaliteit
- Ervaringsleren op een energieke en speelse manier
- Gedegen theoretische achtergrond
- Concrete handvatten om mee verder te kunnen
- Uitdaging zonder blessures
Mogelijke thema’s
- Balans
- Contact tussen hoofd en hart
- Vertrouwen in jezelf en de ander
- Persoonlijk leiderschap
- Sterker worden
H. KORFKER OVER BOKSCOACHING
“De combi van fysiek bezig zijn en nadenken over zaken als balans, aarden en impact hebben maken bokscoaching een hele mooie manier om nieuwe inzichten te krijgen in leiderschap en te reflecteren op je eigen kracht. Berend – namens Jong Management Flevoland – bedankt! Het was een topavond!”
H. Korfker
Zakelijk directeur | projectmanager at Korfker Architecten